Krémové řezy s vaječným koňakem

127
- reklama -

Suroviny

5 ks vejce
5 lžic cukru
1 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1 ks kypřicího prášku do pečiva
5 lžic polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
0,5 l mleka
2 ks vanilkového pudingu
200 ml vaječného koňaku
1 balení šlehačky ke šlehání
1 balení zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů pekáče, necháme ho vychladnout.

  3. Krém č. 1: V oslazeném mléce, dle vlastní chuti, uvaříme hustý pudinK. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Necháme ho chvilku vychladnout a pak krém navrstvíme na upečené těsto a dáme vychladit do ledničky.

  4. Krém č. 2: Ušleháme si smetanu na šlehání se 2 ztužovači šlehačky a pak po lžících přimícháme zakysanou smetanu a dle chuti přidáme moučkový cukr.

  5. Šlehačkový krém navrstvíme na krém pudinkový a můžeme posypat například grankem. Vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.

Poznámka od kuchařky

Poté můžeme krájet a servírovat