Suroviny
20 porcí
- Korpus:
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce Nesquik kakaa (může být i Holandské)
- 20 dkg práškového cukru
- 5 vajec
- 1 dcl oleje
- 2 dcl vlažné vody
- Krém:
- 7 dcl mléka
- 6 Lžic krystalového cukru
- 2 Zlaté klasy (vanilkové pudingy)
- 10 dkg másla
- 400 g bílý jogurt
- 1 ztuzovač
- 2 plechovky mandarinek
- 1,5 balení Bebe sušenek
- Karamelová šlehačka:
- 8 lžic krystalového cukru
- 4 dcl mléka
- 3 šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky, do kterých přidáme půl lžičky soli. Pak cukr se žloutky, přidáme olej, sypkou směs a vodu. Vše řádně vyšlehat, pak ručně vmícháme sníh.
-
Nalijeme na velký plech, který jsme vystlali pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C, asi 15 min. Zkouška špejlí.
-
Korpus necháme vychladit.
-
Uvaříme si puding, do kterého vmícháme postupně máslo, pak oba jogurty a také necháme vychladit.
-
Dle návodu si připravíme ztužovač a přidáme vychlazený krém. Vyšleháme a pak ručně vmícháme mandarinky, které jsme si předem scedili. Nalijeme na korpus.
-
Do vyššího hrnku dáme cukr a necháme karamelizovat do hněda, přidáme mléko. A tady POZOR, PRSKÁ TO. Je lepší hrnek na chvíli sundat z plotýnky.
-
Mícháme tak dlouho, až se karamel v mléce rozpustí a pak necháme zcela vystydnout. Do karamelového mléka přidáme sypké šlehačky a vyšleháme do tuha.
-
Na krém rozložíme Bebe sušenky a na ně rozetřeme karamelovou šlehačku, posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme do lednice vychladit, alespoň pár hodin.
Poznámka od kuchařky
Přeji, ať se podaří. Je trošku pracnější, ale určitě stojí za to. Přeji dobrou chuť.