Krémové potěšení

95
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
160 g moučkového cukru
3 žloutky
5 bílků
1/2 cm vanilkového lusku (případně vanilkový puding)
Na krém:
125 ml mléka
20 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
2 žloutky
100 g nakrájeného másla
100 g moučkového cukru
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. 160 g moučkového cukru smícháme se 3 žloutky a roztlučenou vanilkou. Utřeme ručním šlehačem dohladka. Pak přidáme polohrubou mouku a bílkový sníh ušlehaný ručním šlehačem do husté konzistence. Vše dobře promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto stejnoměrně rozetřeme na vymazaný plech a dáme péci na cca 25 minut cca 175°C.

  3. Do hrnečku nalijeme mléko, rozkvedláme 2 žloutky, 30 g moučkového cukru a 20 g hladké mouky. Hrneček postavíme do pánve s horkou vodou a mícháme, dokud krém nezhoustne, nesmí se vařit. Pak necháme krém vychladnout.

  4. V misce umícháme ručním šlehačem 100 g nakrájeného másla se 100 g moučkového cukru do pěny. Přidáme krém a zamícháme.

  5. Upečený a vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dvě části, polovinu krému natřeme na jednu stranou a druhou stranu přiklopíme a navrch namažeme zbytek krému.

  6. Zdobíme dle fantazie a chuti, banánem, mandarinkami, broskvemi. Dáme ztuhnout do lednice. Pak krájíme na jednotlivé kousky.