Suroviny
80 porcí
- Těsto:
- 10 dkg cukru moučka
- 20 dkg másla
- 30 dkg hladké mouky
- 1 vajíčko
- trocha citronové kůry (nebo citropastu) dle chuti
- Krém:
- 7 dl mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 15 dkg cukru moučka
- 37 dkg másla
- 2 PL nutely
- Čokoládová poleva:
- 30 dkg čokolády na vaření
- 100% tuk
Postup přípravy receptu
-
Těsto: cukr moučku, změklé máslo a vajíčko spojíme. Přidáme mouku a citr.kůru. Mouku zapracujeme zlehka, aby se těsto nespařilo.
-
Formičky o průměru cca 3,5 cm vyplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 10 min.
-
Krém: prosátý cukr moučku s máslem spojíme a lehce vyšleháme v mixéru. Vanilkový pudink rozpustíme v mléce a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
-
Uvařený pudink vychladíme (nejlépe mixérem, aby nevznikl škraloup).
Vychladlý pudink přidáme do másla s cukrem a vyšleháme. Přidáme pár kapek rumového aroma.
Nakonec přidáme nutellu. -
Pomocí sáčku s řezanou špičkou naplníme košíčky krémem. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny.
Horní část košíčků potáhneme čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni se 100% tukem a ozdobíme plátkem mandlí.
Poznámka od kuchařky
Při potahování čokoládovou polevou dáváme pozor, aby spodní část košíčku zůstala čistá.