Krémové kuře s pórkem

57
- reklama -

Suroviny
2 porce

320 g kuřecích stehenních řízků
140 g pórku
100 g anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje
2-3 lžíce zakysané smetany
300 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory tentokrát nakrájené hranolkovačem několikrát propereme a pak vaříme v osolené s kmínem a zbytky pórku. Vaříme tak 20 minut, takže se nezdržujte čekáním na přílohy. Tohle je start.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na proužky. Anglickou slaninu nadrobno, pórek na kolečka.

  3. Na 1 lžíci oleje nejprve osmahneme slaninu, tak 2 minuty a pak přidáme kuřecí maso. Opékáme další asi 3 minuty, tak, aby nám maso začalo tu a tam zlátnout.

  4. Přidáme nakrájený pórek, a na středním ohni povaříme, aby změkl. Dejte mu na to tak 10 minut.

  5. Pak maso s pórkem zaprášíme lžící hladké mouky a postupně přidáváme kuřecí vývar. Mícháme a přidáme, mícháme a přidáme… Jemně dochutíme solí a pepřem.

  6. Přidáme 1 lžíci celozrnné hořčice a 2-3 lžíce zakysané smetany. Promícháme, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 5 minut, aby omáčka zhoustla a byla krémová.

  7. Maso s omáčkou přelijeme přes uvařené brambory. A podáváme.

Poznámka od kuchařky

Recept také s fotopostupem krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/kremove-kure-s-porke…