Suroviny
2 porce
- 320 g kuřecích stehenních řízků
- 140 g pórku
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 300 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory tentokrát nakrájené hranolkovačem několikrát propereme a pak vaříme v osolené s kmínem a zbytky pórku. Vaříme tak 20 minut, takže se nezdržujte čekáním na přílohy. Tohle je start.
-
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na proužky. Anglickou slaninu nadrobno, pórek na kolečka.
-
Na 1 lžíci oleje nejprve osmahneme slaninu, tak 2 minuty a pak přidáme kuřecí maso. Opékáme další asi 3 minuty, tak, aby nám maso začalo tu a tam zlátnout.
-
Přidáme nakrájený pórek, a na středním ohni povaříme, aby změkl. Dejte mu na to tak 10 minut.
-
Pak maso s pórkem zaprášíme lžící hladké mouky a postupně přidáváme kuřecí vývar. Mícháme a přidáme, mícháme a přidáme… Jemně dochutíme solí a pepřem.
-
Přidáme 1 lžíci celozrnné hořčice a 2-3 lžíce zakysané smetany. Promícháme, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 5 minut, aby omáčka zhoustla a byla krémová.
-
Maso s omáčkou přelijeme přes uvařené brambory. A podáváme.
Poznámka od kuchařky
Recept také s fotopostupem krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/kremove-kure-s-porke…