Krémové houbové rizoto

54
- reklama -

Suroviny
3 porce

300 g lesních hub
200 g rýže
1 cibule
100 g parmezánu
1 kelímek 12% smetany
2 stroužky česneku
vývar/bujón
vepřové sádlo
drcený kmín
drcené nové koření
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, až zesklovatí, přidáme houby nakrájené na nám příjemnou velikost i tvar. Přidáme koření (špetku nového, půl lžičky kmínu a pepř dle chuti). Když houby změknou, cca za 3 minuty, přidáme rýži a také restujeme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, osolíme, přidáme nastrouhaný/prolisovaný česnek, přiklopíme pokličkou a necháváme tekutinu vydusit, mícháme a podléváme, dokud není rýže měkká.


    Zobrazit celý recept

  2. Když rýže změkne, vlijeme smetanu a necháme ji , aby se malinko vsákla do rýže. Poté odstavíme z plotny, vsypeme 3/4 parmezánu, promícháme a pod pokličkou necháme ještě chvilku odpočinout. Rizoto pak na talíři posypeme zbylým parmezánem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem dělala podle své chuti poprvé a rizoto bylo tak výborné, že jsem se o něj nemohla nepodělit 😀 Nicméně jsem všechno dávala podle oka a tak jsou gramáže spíše orientační, vařte srdcem a jistě to bude stejně skvělé!

PS: Rýže se mi poměrně přichytávala k hrnci, sice sem ji nenechala a také nemám bůhvíjaký hrnec, ale bacha na to 🙂 Dobrou chuť!