
- reklama -
Suroviny
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 3 velké brambory
- cibule
- 1,5-2 l zeleninového vývaru (vody)
- zakysaná smetana
- 1 ČL drceného kmínu
- libeček
- muškátový oříšek
- pepř nebo mleté chilli
- 1-2 stroužky česneku
- slanina
- gremolata:
- parmezán
- řeřicha
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky.
V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky brambor a promícháváme-restujeme.
Po chvilce přidáme nudličky zelí, kmín, muškátový oříšek, chilli, zalijeme zeleninovým vývarem, promícháme a vaříme pod pokličkou cca 30-40 minut. -
Polévku odstavíme ze sporáku, rozmixujeme dohladka a vmícháme zakysanou smetanu (nedala jsem celou, trochu jsem ponechala na ozdobu).
Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, případně ještě dosolíme. -
Na talíři polévku ozdobíme zakysanou smetanou, osmaženou slaninou a gremolatou.
Polévku můžeme také servírovat s míchanými nebo natvrdo vařenými posekanými vejci.
Kuchařka: radiator









