
- reklama -
Suroviny
4 porce
- svazek mladé cibulky (asi 6 ks)
- 2 střední brambory
- 2 mrkve
- libeček
- 2 kostky zeleninového bujónu
- 3/4 l vody
- 250 ml smetany ke šlehání
- Backerbsen – smažený hrášek
Postup přípravy receptu
-
Až na cibulku dáme do hrnce vařit všechnu zeleninu s bujónem.
-
Po uvaření rozmixujeme, přidáme smetanu, na kolečka nakrájenou mladou cibulku a ještě 10 minut povaříme.
-
Na hotovou polévku na talíři přidáme smažený hrášek, může být i osmažená houska, rohlík.
Poznámka od kuchařky
Dochucovat jsem nemusela, 2 kostky bujónu stačily.
Polévka byla rychlá a chutnala.
Kuchařka: Anna Kocikova