
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 brambory
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička majoránky
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- petrželka, libeček, čerstvá majoránka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Oškrábané brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a vše dozlatova opečeme.
Česnek utřeme nebo nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do hrnce a ještě chvíli opékáme, aby se česnek rozvoněl. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme vývarem. -
Polévku vaříme asi 30 minut do změknutí zleniny a rozmixujeme ji mixérem. Nakonec polévku dochutíme dle potřeby.
Můžeme také přidat pro zjemnění trochu smetany.
Kuchařka: Michaela.Koc