Krémová žampionová s řapíkatým celerem

77
- reklama -

Suroviny
4 porce

silnější plátek másla
velká cibule
500 g zahradních žampionů
4 velké řapíky celeru
kmín
sůl
2 dl 12% smetany
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony, kmín a celer. Krátce osmahneme. Zalijeme 1 litrem vařící vody, osolíme a necháme cca 20 minut vařit.

  2. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a posypeme čerstvou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Jednoduchá, ale chuťově moc dobrá polévka. Nebyla potřeba ničím zahušťovat, ale kdo má rád ultra hutné polévky, může po opražení žampionů s celerem přidat lžíci mouky. 😉