Krémová pórková polévka bez laktózy

47
- reklama -

Suroviny
6 porcí

60 g másla bez laktózy
3 velké pórky
3 malé stroužky česneku
3 malé brambory
1,5 litru vody
2 bobkové listy
3 větvičky čerstvého tymiánu
1 lžíce mořské nebo himalájské soli
1/2 lžičky 4 druhů pepře anebo klasický černý
200 ml smetany anebo šlehačky na vaření bez laktózy
pažitka na servírování

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte na mírném ohni máslo bez laktózy. Přidejte pórek nakrájený na kolečka, česnek a vařte asi 10 minut, dokud pórek nezměkne.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte do hrnce brambory nakrájené na kostičky, vodu, bobkový list, tymián, sůl a pepř a přiveďte k varu. Přiklopte a snižte teplotu na minimum. Vařte brambory asi 15 minut, dokud nebudou měkké.

  3. Vylovte bobkové listy a poté polévku rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte smetanu a přiveďte k varu. Vařte asi 5 min do krémové polévky. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody, abyste ji zředili. Ochutnejte a v případě potřeby dosolte a dopepřete. Při servírování ozdobte polévku pažitkou.