
- reklama -
Suroviny
    
- 1 balení rukoly
- 3 brambory
- 1 cibule
- ½ mrkve
- máslo nebo olej
- 1,5–2 l zeleninového vývaru, nebo vodu a gelový zeleninový bujon
- 100 ml smetany (32 %)
- bílý pepř
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- 1 rohlík
Postup přípravy receptu
- 
Cibuli nakrájíme na drobno, brambory a mrkev na kostky, česnek utřeme a z rohlíku připravíme krutony. 
- 
Do hrnce dáme kousek másla či oleje, orestujeme cibuli (jen do sklovita), přidáme brambory a mrkev. Krátce ještě restujeme a přilijeme vývar nebo vodu s bujonem, pepř a sůl a vaříme do téměř změklé zeleniny, přidáme rukolu a dovaříme do měkka. 
- 
Nakonec přidáme česnek, vše rozmixujeme, zjemníme smetanou a ještě krátce povaříme. 
 Hustotu polévky můžeme ještě upravit přidáním smetany či ne.
 Vložíme krutony nebo to, co máme rádi. Já přidala i kousek šunky.
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku jsem nikde nevyčetla, nápad přišel, když jsem měla nadbytek rukoly a není v ní žádná mouka.
Vřele doporučuji, neboť je velice dobrá.
            Kuchařka: medanek
        
 
            