- reklama -
Suroviny
- cca 1-1,5 kg žlutomasé dýně
- 2 ks brambor (středních)
- 1 ks cibule (střední)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- kostka slepičího bujonu (používám bez konzervantů)
- 1/2 lžička tymiánu
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dýni rozčtvrtit, zbavit semen. Vykrájet dužinu.
-
Brambory oloupat a pokrájet na kostky.
-
Rozehřát v hrnci olej, přidat máslo a nakonec cibuli na drobno. Orestovat do sklovata a přihodit brambory s dýní.
-
Pěkně osmažit, až všechno začne lehce měknout.
-
Osolit, opepřit, přidat tymián, rozdrobit bujon a zalít asi 1-2cm nad obsah hrnce.
-
Vařit do měkka, cca 10-15 minut.
-
Ponorným mixérem rozmixovat a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Byl to první pokus téhle polévky. Projela jsem internet a z několika receptů si udělala svůj, k obrazu svému;-) a musím říct, že mi fakt moc chutnalo. Báječná, rychlá a sytá polévka zajímavé chuti.
Kuchařka: srettka