Krémová polévka s paprikou

38
- reklama -

Suroviny
4 porce

5 červených kapií
2 cibule
3 stroužky česneku
2 středně velké brambory
1 středně velká mrkev
1 silnější plátek celeru
1 silnější plátek másla
1 lžíce nasekaných petrželových lístků
voda
sůl
mletý pepř
Dále budeme potřebovat:
3 starší rohlíky
3 lžíce oleje
1 lžíce granulovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechnu zeleninu očistíme.
    Půl papriky nakrájíme na drobné kostičky a odložíme na závěrečné posypání polévky.
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a zbytek zeleniny na větší kousky.

  3. Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na 2 minuty restovat cibuli a česnek. Přidáme ostatní zeleninu, zalijeme ¾ litrem horké vody, osolíme a slabým varem vaříme 20 minut.

  4. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a naředíme převařenou horkou vodou na námi požadovanou hustotu.
    Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  5. Na talíři posypeme petrželkou, odloženou nakrájenou paprikou a osmaženými krutonky.

Poznámka od kuchařky

A tak nějak to dopadne, když není nálada na pečení plněných paprik 😀