Krémová polenta se zeleným chřestem

37
- reklama -

Suroviny

100 g polenty
8 ks zeleného chřestu
creme fraiche nebo víceprocentní zakysaná smetana
lžíce másla
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
lžička strouhané citronové kůry
hoblinky parmazánu (nebo Gran Moravia)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedem k varu vodu, osolíme a krátce (3-6 minut, podle velikosti) povaříme chřest, z kterého jsme odřízli tvrdší konce. Vyjmeme ho a udržujeme v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Odměříme odpovídající množství vývaru z chřestu (podle návodu, já jsem měla 400 ml ), přivedeme opět k varu a za stálého míchání přisypeme polentu a krátce povaříme do zhoustnutí. Do hotové polenty dáme plátek másla, dochutíme solí, pepřem a vše prošleháme.

  3. Na talíře dáme kaši, obložíme ji chřestem a doplníme lžící zakysané smetany s jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Vše posypeme hoblinkami parmezánu.

Poznámka od kuchařky

Polentu používám instantní.