Krémová polenta s vejci

61
- reklama -

Suroviny

1 hrnek kukuřičné krupice
2 hrnky kuřecího vývaru
1/2 hrnku mléka
1 lžíce másla
3 vejce
malá cibule
olej na pánev
1/2 sklenky nastrouhaného parmezánu
petrželka
libeček
celerová nať
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vývar uvedeme do varu a postupně přisypáváme kukuřičnou krupici, stále mícháme asi 15-20 minut. do zhoustnutí.

  2. Přidáme máslo, postupně mléko, ušlehaná vejce a vše 5 minut. ještě za stálého míchání provaříme.

  3. Nakonec přidáme osmaženou cibulku dozlatova , parmazán a zelené bylinky. Pokud je třeba –dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Polentu jsem poprvé ochutnala ve Švýcarsku, kde je polentové pyré hodně oblíbenou přílohou k masu. Moc mi chutnala, že jsem musela zjistit, z čeho ji připravují. Jednu variantu nabízím. Když nejsou brambory, tato krémová polenta ji rozhodně nahradí.