
- reklama -
Suroviny
- Na krémovou polévku:
- 50 g másla
- 4 velké brambory (na kostky)
- asi 40 listů mladého mangoldu ( já mám barevný mix odrůd )
- 2 cibule
- 15 cm pórku
- stroužek česneku ( zásadně nepoužívám čínu 🙂
- sůl
- pepř
- kostka zeleninového bujonu
- kmín
- špetka kari
- na jíšku:
- 50 g másla
- celozrnná mouka jemně mletá mouka
- na posyp a podržení chuti:
- anglická slanina
- červená cibule
- 1 žampion Portobello
- 5 kloboučků hlívy ústřičné
- 5 cm zelené části pórku
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, nastrouhaný česnek, po chvíli přidáme pokrájený mangold, orestujeme, zalijeme vodou a přidáme brambory.
-
Přidáme sůl, pepř, kmín, kari a bujon a necháme vařit.
-
Když jsou brambory měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme jíšku a provaříme.
-
Na pánvi na másle orestujeme anglickou slaninu, přidáme cibuli i pórek a nakonec portobello a hlívu.
-
Orestovanou směs buď přidáme rovnou do polévky, nebo posypeme před podáváním.
Kuchařka: holka ze severu