Krémová mangold suppe :-)

54
- reklama -

Suroviny

Na krémovou polévku:
50 g másla
4 velké brambory (na kostky)
asi 40 listů mladého mangoldu ( já mám barevný mix odrůd )
2 cibule
15 cm pórku
stroužek česneku ( zásadně nepoužívám čínu 🙂
sůl
pepř
kostka zeleninového bujonu
kmín
špetka kari
na jíšku:
50 g másla
celozrnná mouka jemně mletá mouka
na posyp a podržení chuti:
anglická slanina
červená cibule
1 žampion Portobello
5 kloboučků hlívy ústřičné
5 cm zelené části pórku

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, nastrouhaný česnek, po chvíli přidáme pokrájený mangold, orestujeme, zalijeme vodou a přidáme brambory.

  2. Přidáme sůl, pepř, kmín, kari a bujon a necháme vařit.

  3. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme jíšku a provaříme.

  4. Na pánvi na másle orestujeme anglickou slaninu, přidáme cibuli i pórek a nakonec portobello a hlívu.

  5. Orestovanou směs buď přidáme rovnou do polévky, nebo posypeme před podáváním.