
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 velká bílá kedlubna
- 4 středně velké brambory
- plátek másla
- 1 cibule
- sůl a bílý pepř
- 1 l vývaru
- nebo vody + 1 kelímek gelového vývaru
- 1 smetana
- Krutonky:
- 2-3 krajíce staršího chleba
- 100 g uzeného masa
- 2 stroužky česneku
- olej
- Na ozdobu:
- nasekaná pažitka
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené oloupané brambory a kedlubnu, osolíme a opepříme a chvilku restujeme. Pak zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme smetanu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
-
Chleba a uzené maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme na pánev s rozehřátým olejem a spolu s prolisovaným česnekem opečeme dokřupava.
-
Polévku ozdobíme nasekanou pažitkou.
Kuchařka: RubyRom