Krémová kedlubnová polévka se smetanou

198
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 velká bílá kedlubna
4 středně velké brambory
plátek másla
1 cibule
sůl a bílý pepř
1 l vývaru
nebo vody + 1 kelímek gelového vývaru
1 smetana
Krutonky:
2-3 krajíce staršího chleba
100 g uzeného masa
2 stroužky česneku
olej
Na ozdobu:
nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené oloupané brambory a kedlubnu, osolíme a opepříme a chvilku restujeme. Pak zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme smetanu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  2. Chleba a uzené maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme na pánev s rozehřátým olejem a spolu s prolisovaným česnekem opečeme dokřupava.

  3. Polévku ozdobíme nasekanou pažitkou.