
- reklama -
Suroviny
- 250 g hlívy ústřičné
- 250 g pórku
- 50 g másla
- 2 l vývaru (měla jsem drůbeží)
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá petrželka
- Na jíšku:
- máslo
- hladkou mouku
Postup přípravy receptu
-
Na másle si orestujeme nakrájenou hlívu, asi po 5 min. přidáme nakrájený pórek a restujeme ještě asi 3 min. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
-
Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku.
-
Jíšku přidáme do polévy a vše rozmixujeme, necháme provařit.
-
Osolíme, opepříme, nalijeme smetanu a necháme ještě chvilku provařit, nakonec přidáme čerstvou petrželku.
Kuchařka: suslajda