Krémová česnečka s topinambury

87
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 lžíce másla
2 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
4-6 stroužků česneku
1 kg topinamburů
1 l zeleninového vývaru (nebo kuřecího)
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm najemno nakrájenou cinuli a celer (ale jen tak, aby změkly, nesmí začít hnědnout).


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte jemně nakrájený česnek a zlehka osmažte.

  3. Nakonec vložte do hrnce na kostky nakrájené topinambury, zalijte vývarem, podle potřeby osolte a na mírném plameni vařte asi 50 minut úplně doměkka.

  4. Rozmixujte ponorným mixérem, podle chuti ještě dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

  5. Já jsem ještě misku s polévkou dozdobila osmaženými plátky topinamburu.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz