- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 lžíce másla
- 2 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 4-6 stroužků česneku
- 1 kg topinamburů
- 1 l zeleninového vývaru (nebo kuřecího)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm najemno nakrájenou cinuli a celer (ale jen tak, aby změkly, nesmí začít hnědnout).
-
Přidejte jemně nakrájený česnek a zlehka osmažte.
-
Nakonec vložte do hrnce na kostky nakrájené topinambury, zalijte vývarem, podle potřeby osolte a na mírném plameni vařte asi 50 minut úplně doměkka.
-
Rozmixujte ponorným mixérem, podle chuti ještě dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.
-
Já jsem ještě misku s polévkou dozdobila osmaženými plátky topinamburu.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz