![Krémová česnečka_5ffaf63e03893.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kremova-cesnecka_5ffaf63dea946.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 80 g másla
- 10 stroužků česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kostka bujónu
- 1 lžička vegety (nebo podravky)
- sůl
- majoránka
- 1 smetana na vaření
- Na krutony:
- 2 rohlíky (starší)
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnak a chvilku restujeme.
-
Potom přidáme mouku, uděláme světlou jišku.
-
Ve vodě rozvarříme bujón, nalijeme na jišku a metlou dobře rozmícháme.
-
Chvilku povaříme asi 10 minut, předáme vegetu a smetanu.
-
Ještě povaříme asi 5 minut, odstavíme a dochutíme solí a majoránkou.
-
Podáváme s krutonky z rohlíků.
-
Krutonky: rohlíky nakrájíme na kostičky a pomalu opékáme na másle.
Kuchařka: kucerova45