
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- hrst žlutého hrachu nechat přes noc namočeno je z toho pak cca půlitr hrachu.
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- olivový olej nebo máslo
- krutony s česnekovou příchutí nebo cibulovou
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce sušeného libečku nebo kdo má tak čerstvé sekané bylinky
- pažitku
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut.
-
Necháme dojít ještě deset minut bez vaření zavřené.
-
Pak rozmixujeme ručním mixerem, dolejeme vodu dle potřeby, přidáme libeček a prolisovaný česnek a podáváme s krutonky.
Poznámka od kuchařky
Krutonky koupíte už hotové třeba v Kauflandu u zeleniny, jsou i ochucené a moc dobré, nebo si vezmeme uleželý toustový chléb, pokrájíme na kostičky a šup do trouby opéct- bez oleje!
Kuchařka: k.radulka