Krém ze žlutého hrachu a kořenové zeleniny

45
- reklama -

Suroviny
6 porcí

hrst žlutého hrachu nechat přes noc namočeno je z toho pak cca půlitr hrachu.
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
olivový olej nebo máslo
krutony s česnekovou příchutí nebo cibulovou
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce sušeného libečku nebo kdo má tak čerstvé sekané bylinky
pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut.

  2. Necháme dojít ještě deset minut bez vaření zavřené.

  3. Pak rozmixujeme ručním mixerem, dolejeme vodu dle potřeby, přidáme libeček a prolisovaný česnek a podáváme s krutonky.

Poznámka od kuchařky

Krutonky koupíte už hotové třeba v Kauflandu u zeleniny, jsou i ochucené a moc dobré, nebo si vezmeme uleželý toustový chléb, pokrájíme na kostičky a šup do trouby opéct- bez oleje!