Krém z pečené kapie, květáku a brambor

71
- reklama -

Suroviny

2 kapie
2 brambory
3 větší růžičky květáku
1 šalotku
1 stroužek česneku
½ lžičky papriky
1 l vývaru z gelového zeleninového bujonu
50 ml Panna da cucina (italská smetana)
100 g mozzarelly
olivový olej
sůl
pepř
1 malá bageta
olivový olej
pár lístků bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, utřeme česnek, pokrájíme šalotku, nastrouháme mozarellu, připravíme si květák. Na oleji opečeme na plátky nakrájenou bagetu do křupava.


    Zobrazit celý recept

  2. Kapie dáme na plech s pečícím papírem do rozehřáté trouby na 250°C a pečeme dokud slupka téměř nezčerná (v průběhu pečení otáčíme). Přendáme do igelitového pytlíku, necháme zapařit (stačí 10 minut) a slupku sloupneme, odstraníme stopky, jadérka a nakrájíme na proužky (kousek si můžeme dát bokem na ozdobu).

  3. Na oleji osmažíme šalotku, přidáme česnek, papriku, necháme pár sekund rozvonět, přidáme vývar, kapie, brambory, květák, dochutíme solí, pepřem a vaříme do změknutí zeleniny.

  4. Po změknutí vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme Panna da cucinu, je-li potřeba ještě dochutíme a krátce provaříme.

  5. Hotový krém nalijeme na talíř, posypeme mozarellou, lístky bazalky, obložíme opečenou bagetou a dozdobíme proužkem kapie.

Poznámka od kuchařky

Je to velice chutná, vydatná a hustá polévka, která může nahradit i hlavní chod.