
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 5 menších červených řep
- 5 mrkví
- 1 malá cibule
- 1 pomeranč
- 1 litr zeleninového bujónu nebo vývaru
- sůl
- pepř
- olej
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce sekané petrželky
- 1 kysaná smetana
Postup přípravy receptu
- 
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou vám doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou nastrouhejte na hrubém struhadle. 
- 
Zeleninu lehce orestujte na oleji a zalijte šťávou vymačkanou z pomeranče. Přilijte zeleninový vývar a vařte doměkka. Zeleninu rozmixujte dohladka a dosolte a opepřete dle chuti. 
- 
Polévku zjemněte několika lžícemi kysané smetany. Podávejte s lžící kysané smetany a gremolatou. Gremolata je v létě oblíbeným doplňkem mých jídel. 
- 
Tentokrát ji vyrobíte ze strouhané pomerančové kůry z použitého pomeranče, jemně sekané petrželky a sekaného česneku, vše promíchejte a posypte tím polévku. 
            Kuchařka: Simply Food
        
