
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g smetany
- 70 g cukru
- 6 listů želatiny
- 1 vanilkový lusk
- 4 skleničky
- K ozdobení:
- čerstvé ovoce
- džem
Postup přípravy receptu
-
Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny.
-
Vanilkový lusk rozkrojte podélně a dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou.
-
K ní přidejte smetanu a 70 gramů cukru a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout.
-
Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru.
-
Vytáhněte vanilkový lusk a směs nalijte do skleniček.
-
Dejte na noc do lednice ztuhnout.
-
Před servírováním krém ozdobte vrstvou džemu a na ně položte pokrájené čerstvé ovoce.
Poznámka od kuchařky
Džem můžeme dát také na dno skleniček.
Kuchař: dextra