Krém Panna Cotta s ovocem

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g smetany
70 g cukru
6 listů želatiny
1 vanilkový lusk
4 skleničky
K ozdobení:
čerstvé ovoce
džem

Postup přípravy receptu

  1. Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny.

  2. Vanilkový lusk rozkrojte podélně a dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou.

  3. K ní přidejte smetanu a 70 gramů cukru a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout.

  4. Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru.

  5. Vytáhněte vanilkový lusk a směs nalijte do skleniček.

  6. Dejte na noc do lednice ztuhnout.

  7. Před servírováním krém ozdobte vrstvou džemu a na ně položte pokrájené čerstvé ovoce.

Poznámka od kuchařky

Džem můžeme dát také na dno skleniček.

dextra


dextra