Krém na dorty – nesráží se

88
- reklama -

Suroviny

250 ml vody
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce vanilkového pudinku
2 žloutky
250 g másla
1 dl rumu
1 lžička kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.

  3. Než pudink vychladne, utřeme do pěny 250 g másla (cukr, jak kdo máte rádi), přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 lžičku kakaa, 1 dl rumu a důkladně ušleháme.
    Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Tento krém se nesráží, dobře drží a je dobrý.

  4. Nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Poznámka od kuchařky

Krém se hodí i pod marcipán. Dort Petshopák pro Lucinku je s tímto krémem. A dále ve fotogalerii – mneneznas – moje pečení – dort had a dort pes. Jsou potažené marcipánem a pod ním je tento krém. Dorty najdete na mém webu:

http://nase.dobrotynakazdyden.eu