Suroviny
- 250 ml vody
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce vanilkového pudinku
- 2 žloutky
- 250 g másla
- 1 dl rumu
- 1 lžička kakaa
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
-
Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
-
Než pudink vychladne, utřeme do pěny 250 g másla (cukr, jak kdo máte rádi), přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 lžičku kakaa, 1 dl rumu a důkladně ušleháme.
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Tento krém se nesráží, dobře drží a je dobrý. -
Nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Poznámka od kuchařky
Krém se hodí i pod marcipán. Dort Petshopák pro Lucinku je s tímto krémem. A dále ve fotogalerii – mneneznas – moje pečení – dort had a dort pes. Jsou potažené marcipánem a pod ním je tento krém. Dorty najdete na mém webu: