Krém na dort

46
- reklama -

Suroviny

3/4 l mléka
cukr
3 žloutky
polohrubá mouka
250 g másla
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s 15 dkg cukru. Trochu mléka si odlijeme do misky, do které přidáme 3 žloutky a 8 zarovnaných PL polohrubé mouky a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.


    Zobrazit celý recept

  2. Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.

  3. Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo – buď celé = 250g nebo 3/4 másla a šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá. Pro zmírnění máslové chuti můžeme přišlehat mletou skořici. Krém musí být hladký.