- reklama -
Suroviny
- 3/4 l mléka
- cukr
- 3 žloutky
- polohrubá mouka
- 250 g másla
- mletá skořice
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s 15 dkg cukru. Trochu mléka si odlijeme do misky, do které přidáme 3 žloutky a 8 zarovnaných PL polohrubé mouky a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.
-
Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.
-
Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo – buď celé = 250g nebo 3/4 másla a šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá. Pro zmírnění máslové chuti můžeme přišlehat mletou skořici. Krém musí být hladký.
Kuchař: Klarka