- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 170 g hladké mouky
- 60 g cukru moučka
- 125 g změklého másla
- 1 žloutek
- sůl
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- 3 vejce
- 1/2 balení vanilkového pudinkového prášku
- šťáva z půlky citronu
- 250 g jahod¨
- Drobenka:
- 30 g másla
- 4 lžíce hrubé mouky
- 3 lžíce cukru moučka
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na korpus vypracujte pevné těsto, které nechte 2 hodiny v chladu odležet. Rozválejte ho dokulata a vyložte s ním formu s kolečkem pečicího papíru na dně.
-
Tvaroh utřete s oběma cukry, žloutky, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte k tvarohu.
-
Směs rozetřete na těsto, poklaďte půlkami jahod a můžete přidat ještě drobenku. Tu vytvoříte z másla, mouky a cukru, které postupně rozdrobíte mezi prsty. Pečte asi 45 minut při 170 stupních.
Kuchařka: bumbecka