Křehký rebarborový koláč s tvarohem

73
- reklama -

Suroviny

Těsto:
600 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
300 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
3 vejce
250 g hery
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
2 vejce
6 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 g rebarbory
2 vanilkové cukry
1 lžíce skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, které rozdělíme na poloviny.

  2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky asi 1 cm velké.

  3. Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky.Pokud je moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.

  4. Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

  5. Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C a 35 – 40 minut.

  7. Vychladlé krájíme na řezy a lehce pocukrujeme.