Křehký koláček s borůvkami

62
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
125 g moučkového cukru
125 g másla
1 vajíčko
štipka soli
lžíce strouhanky
žmolenka:
já dělám z hladké mouky
másla
krupicového cukru
domácího vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, moučkového cukru, tuku, vajíčka a soli uhněteme těsto a necháme chvíli odpočinout.

  2. Troubu nahřejeme na 180°C.

  3. Střední plech na koláč vymažeme a vysypeme. Namačkáme do něj těsto, pomůžeme si navlhčenýma rukama. Poprášíme lžící strouhanky. Posypeme borůvkama a žmolenkou.

  4. Pečeme 3O min.

Poznámka od kuchařky

Ispirace na gurmánce;o)

Je fakt moc dobrej,křehounkej a šťavnatej…mňam ;o)