Suroviny
12 porcí
- forma o průměru 22cm
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 120 g změklého másla
- 2 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 250 ml vysokoprocentní smetany (33%)
- 200 g tmavé čokolády
- 250 g oříškového krému – já jsem použila kaštanový
- 250 g polotučného měkkého tvarohu
- Na dokončení:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač smetany
- skořice
- čokoláda na posypání
Postup přípravy receptu
-
Z příslušných surovin zpracujte těsto, kterým vyložte dortovou formu. Vyložte jím stěny až po okraje. Zařízněte neúhledné okraje.
-
Do těstem vyložené formy vložte alobal a nasypte na něj hrách.
-
Korpus se bude péct „naslepo“ 45 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
-
Po upečení s hrachem nebo jinou luštěninou obsah vysypte i s alobalem a dopečte 15 minut dozlatova. Nechte zchladnout.
-
Čokoládu rozpusťte se smetanou. Přimíchejte oříškový krém. Do zchladlé směsi vmíchejte tvaroh.
-
Čokoládovou náplň nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici ztuhnout.
-
Našlehejte smetanu se ztužovačem, oslaďte podle chuti moučkovým cukrem a přidejte trochu skořice. Smetanu navršte na koláč. Poté posypte hoblinami čokolády.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/