Křehký jablkový koláč

60
- reklama -

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
1 Hera
1 prášek do pečiva
5 lžic cukru moučka
8 lžic mléka
Náplň:
1 kg strouhaných jablek
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
10 lžic cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozdělíme ho na poloviny.

  3. První polovinu rozválíme na placku a vyložíme s ní vymaštěný a vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou náplň z jablek. Náplň překryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.

  4. Na závěr těsto můžeme potřít rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem.

  5. Upečeme v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby jablka byla propečená a těsto mělo zlatavou barvu.

Poznámka od kuchařky

Tuhle buchtu (koláč) jsem našla v receptech mojí mámy a dělala jsem ji poprvé a asi se mi povedla, protože se po ní jen zaprašilo :)))

Tak snad bude chutnat i vám, dobrou chuť 😉