Křehký dezert s tvarohem a meruňkami

160
- reklama -

Suroviny
16 porcí

Těsto:
300 g hladké mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
150 g rostlinného tuku
1 vejce
muškátový oříšek
Náplň:
500 g měkkého tvarohu v kostce
2 vejce
2 balíčky vanilkového cukru
150 g krupicového cukru
nastrouhanou kůru z 1/2 citronu
2 lžíce citronové sťávy
2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
60 g meruněk

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme s kypřícím práškem a cukrem.

  2. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a na špičku lžičky nastrouhaný muškátový oříšek.

  3. Zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce asi hodinu odležet.

  4. Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým a krupicovým cukrem a kůrou z citronu.

  5. Bílky vyšleháme s citronovou šťávou a pak do nich lehce vmícháme pudinkový prášek.

  6. Sníh zapracujeme do tvarohové směsi. Dve třetiny těsta rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno koláčové formy. Rukou vymačkáme okraj na výšku formy.

  7. Pak rozetřeme tvarohovou náplň.

  8. Ze zbylého těsta uděláme pramínky, které rozložíme na povrch.

  9. Do otvorů v mřížce vložíme nakrájené meruňky.

  10. Pečeme při teplotě 180°C přibližně 50 minut.

  11. Po upečení necháme vychladnout a potom ještě uložíme na čtyři hodiny do chladu.