
Suroviny
16 porcí
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 100 g moučkového cukru
- 150 g rostlinného tuku
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu v kostce
- 2 vejce
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 150 g krupicového cukru
- nastrouhanou kůru z 1/2 citronu
- 2 lžíce citronové sťávy
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 60 g meruněk
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosijeme s kypřícím práškem a cukrem.
-
Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a na špičku lžičky nastrouhaný muškátový oříšek.
-
Zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce asi hodinu odležet.
-
Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým a krupicovým cukrem a kůrou z citronu.
-
Bílky vyšleháme s citronovou šťávou a pak do nich lehce vmícháme pudinkový prášek.
-
Sníh zapracujeme do tvarohové směsi. Dve třetiny těsta rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno koláčové formy. Rukou vymačkáme okraj na výšku formy.
-
Pak rozetřeme tvarohovou náplň.
-
Ze zbylého těsta uděláme pramínky, které rozložíme na povrch.
-
Do otvorů v mřížce vložíme nakrájené meruňky.
-
Pečeme při teplotě 180°C přibližně 50 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout a potom ještě uložíme na čtyři hodiny do chladu.