- reklama -
Suroviny
- 1 Hera
- 400 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 žloutky
- 3 lžíce mléka
- 6 lžic cukru moučka
- 8 větších jablek (cca 1 kg)
- 2 vanilkové pudinky
- 6 lžic pískového cukru
- špetka skořice
Postup přípravy receptu
-
Z přísad uděláme těsto, rozdělíme na dva díly a necháme chvíli odpočinout v lednici.
-
Jablka nakrájíme na tenké měsíčky, zasypeme cukrem a pudinkem a necháme odležet, dokud nepustí šťávu.
-
Těsto rozdělíme na 2 části.
-
První část těsta vyválíme a dáme do vyššího plechu, vymazaného a vysypaného moukou.
-
Na těsto dáme jablkovou náplň (i se šťávou), posypeme skořicí, můžeme přidat i oříšky nebo rozinky a přikryjeme druhou polovinou těsta.
-
Pečeme v předehřáté troubě (cca 160 – 180 o) do zlatova (v tomto případě je méně více, jak zhnědnou okraje a trochu na povrchu, je hotovo).
Kuchařka: hudaska1