
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 5 žloutků
- 5 bílků
- 100 g krystalového cukru
- 40 g holandského kakaa
- 1 kelímek mascarpone
- cca 4 lžíce mléka
- vanilkový cukr (podle chuti)
- 1 lžíce změklého másla
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh.
-
Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem.
-
Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
-
Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému.
-
Z korpusu sloupněte papír, rozpulte ho, na jednu polovinu natřete krém a druhou ho přiklopte.
-
Těsto je na malý plech.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne