- reklama -
Suroviny
30 porcí
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 100 g másla (Hery)
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 polévkové lžíce vody
- 1/2 kg rebarbory
- Poleva:
- 2 žloutky
- 250 g zakysané smetany
- 60 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžíce Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Na vál si navážíme hl. mouku, nastrouháme změklý tuk, rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli, přilijeme 3 lžíce vody a zpracujeme těsto.
-
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto na ní pomocí rukou rozprostřeme, kolem obvodu uděláme z těsta vyšší okraj.
-
Posypeme nadrobno nakrájenou rebarborou – tu ještě raději osladíme krystalovým cukrem.
-
Ze surovin na polevu zpracujeme v misce hladkou směs, kterou nalijeme na připravenou rebarboru. Pečeme asi 40 minut při 170°C.
-
Hotový koláč bohatě pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Když použijeme suroviny ve dvou dávkách jsou z koláče vynikající řezy. (můj případ :-D)
Kuchař: Beetty