Křehké placičky z kuřecího masa, hlívy , mrkve a rýže

83
- reklama -

Suroviny

300 g nasekaného upečeného kuřecího masa
150 g hlívy ústřičné (žampiony)
sůl
pepř
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 vejce
4 PL uvařené rýže
2 PL Solamylu (Hrašky)
1 lžička drceného kmínu
houbové koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nahrubo posekáme nebo umixujeme, stejně tak i omytou a pokrájenou hlívu. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout. Mrkve omyjeme a nahrubo nastrouháme.

  2. Maso s houbami, zeleninou osolíme, opepříme, přidáme houbové koření, drcený kmín, vejce, zahustíme solamylem nebo Hraškou a uděláme si jednu větší šišku, ze které tvarujeme malé kouličky, které pak na plechu zmáčkneme na placičky. Na plech dáme pečící papír, který pokapeme olejem. Placičky poklademe na plech a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Podáváme s pečivem a salátem nebo s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Můžeme také placičky obalit v těstíčku z Hrašky a vody a pak dát péci.

Při plnění paprik s masem, jsem si dala stranou trochu náplně a udělala jsem ještě pár placiček.