Křehké perníkové řezy se švestkami

75
- reklama -

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 lžíce perníkového koření
250 g másla
1 vejce
2-3 lžíce rumu
1 lžíce citrónové šťávy
švestková povidla
švestky (čerstvé, mražené nebo i kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta rozválíme, přendáme ho na plech vyložený pečícím papírem, potřeme tenkou vrstvou povidel a poklademe půlkami švestek.

  2. Odloženou třetinu těsta vyválíme, rádýlkem nakrájíme proužky a na koláči vytvoříme mřížku.
    Pečeme při 180°C asi 25 minut.

  3. Před podáváním necháme koláč vystydnout a pocukrujeme.