
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 250 g másla
- 1 vejce
- 2-3 lžíce rumu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- švestková povidla
- švestky (čerstvé, mražené nebo i kompot)
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta rozválíme, přendáme ho na plech vyložený pečícím papírem, potřeme tenkou vrstvou povidel a poklademe půlkami švestek.
-
Odloženou třetinu těsta vyválíme, rádýlkem nakrájíme proužky a na koláči vytvoříme mřížku.
Pečeme při 180°C asi 25 minut. -
Před podáváním necháme koláč vystydnout a pocukrujeme.
Kuchařka: Angel 666