
- reklama -
Suroviny
    
- 100 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 125 g mletých vlašských ořechů
- 125 g másla
- 1/2 lžičky jedlé sody
- Dohotovení
- 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
- 
Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo. 
- 
Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. 
- 
Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160°C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka nebo splasknou. 
- 
Upečené, ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. 
- 
Potom rozehřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout. 
            Kuchařka: kucerova45
        
