Křehké mandlové lupínky

84
- reklama -

Suroviny
40 porcí

250 g marcipánové hmoty
1 bílek
75 g moučkového cukru
30 g hladké mouky
40 g mletých loupaných mandlí
20 g mletých lískových oříšků
NA OZDOBU:
50 g polevy z mléčné čokolády
Zlaté cukrové perly

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Marcipánovou hmotu rozkrájíme a spolu s ostatními přísadami nasypeme do mísy. Potom ručním hnětačem pečlivě umícháme hladké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pomoučněné ploše vyválíme dlouhý tenký váleček a rozkrájíme ho na plátky. Pomoučněnýma rukama jednotlivé plátky vytvarujeme do kuliček velkých jako třešně.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem je klademe s dostatečným odstupem, aby se nám nespekly. Pečeme je asi tak 12 až 15 minut. Poté je i s pečícím papírem přesuneme na mřížku a necháme vychladnout.

  4. Polevu z mléčné čokolády rozkrájíme, nasypeme do kovové misky a ve vodní lázni ji necháme rozpustit. Následně ji naplníme do pevnějšího mikrotenového sáčku určeného do mrazničky, ustřihneme malý růžek a na pusinky nastříkáme malé tečky.

  5. Na ně ihned přilepíme cukrové perly (nejlépe zlaté barvy). Nakonec necháme dokonale zaschnout.

Poznámka od kuchařky

Chuťově jsou velmi dobré.