Suroviny
40 porcí
- 250 g marcipánové hmoty
- 1 bílek
- 75 g moučkového cukru
- 30 g hladké mouky
- 40 g mletých loupaných mandlí
- 20 g mletých lískových oříšků
- NA OZDOBU:
- 50 g polevy z mléčné čokolády
- Zlaté cukrové perly
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Marcipánovou hmotu rozkrájíme a spolu s ostatními přísadami nasypeme do mísy. Potom ručním hnětačem pečlivě umícháme hladké těsto.
-
Na pomoučněné ploše vyválíme dlouhý tenký váleček a rozkrájíme ho na plátky. Pomoučněnýma rukama jednotlivé plátky vytvarujeme do kuliček velkých jako třešně.
-
Na plech vyložený pečícím papírem je klademe s dostatečným odstupem, aby se nám nespekly. Pečeme je asi tak 12 až 15 minut. Poté je i s pečícím papírem přesuneme na mřížku a necháme vychladnout.
-
Polevu z mléčné čokolády rozkrájíme, nasypeme do kovové misky a ve vodní lázni ji necháme rozpustit. Následně ji naplníme do pevnějšího mikrotenového sáčku určeného do mrazničky, ustřihneme malý růžek a na pusinky nastříkáme malé tečky.
-
Na ně ihned přilepíme cukrové perly (nejlépe zlaté barvy). Nakonec necháme dokonale zaschnout.
Poznámka od kuchařky
Chuťově jsou velmi dobré.