
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 2-3 nožičky dobré klobásy (nebokousek dobré slaniny)
- 2 PL červené pikantní paprikové pasty
- 2 PL pomazánkového másla (másla)
- sůl
- 1 bílý jogurt
- 1 jarní cibulka
- 2-3 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuřecí řízky lehce po obou stranách naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme.
-
Klobásku (nebo slaninu) si nastrouháme na hrubém struhadle (nebo ji nameleme na masovém strojku).
-
Poté k namletým klobáskám přidáme ostřejší červenou paprikovou pastu, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme do pěny. Tuto pikantní paprikovo-klobáskovou směs řádně vetřeme do kuřecích řízků a necháme je takto odležet do druhého dne v chladu.
-
Řízky další den obalíme ve vejcích, které jsme vyšlehali s bílým jogurtem (strouhanka pak pěkně drží) a řízky jsou krásně na dýchané. Nakonec je obalíme v domácí strouhance.
-
Smažíme je pak na plechu s rozpáleným olejem, který vložíme do předehřáté trouby.
-
Řízky se pěkně stejnoměrně osmaží,jsou krásně křehké a mají zlato-červenou barvičku a nemusíme se obávat, že se nám připálí.
Hotové je pak dáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk.
Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Také můžeme řízky dát na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem.
Měla jsem doma kousíček slaninky a tak jsem ji také pokrájela k té klobásce. Vymýšlela jsem dnes, co, jak udělat jinak.