
- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřových jater
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce dobré sójové omáčky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- pepř
- sůl podle chuti (po usmažení)
- —
- strouhanka
- cca 2-3 vejce
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. Smícháme jogurt, sójovku, pepř a česnek. Játra do marinády naložíme nejméně na hodinku.
-
Připravíme strouhanku a rozšleháme vejce. Kousky jater lehce otřeme od marinády, obalíme ve strouhance, poté ve vejcích a vkládáme do rozehřátého tuku.
-
Játra smažíme z obou stran dozlatova. Nesmíme hodně zprudka, ale ani ne pomalu. Musí být uvnitř růžová. Odkládáme na papírový ubrousek a podáváme s bramborovou přílohou.
Kuchařka: mika59