Krčmářská masová směs

169
- reklama -

Suroviny

300 g vepřové kýty
300 g roštěnec
250 g tenkých párků
100 g hřibů nebo žampionů(já dala naložené hříbky s paprikou)
150 g cibule
50 g feferonek
olej
40 g solamylu
2 vejce
vývar nebo voda
worchester
kari koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého míchání na oleji. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, pak na kolečka nakrájené párky, hříbky a feferony. Zalejeme vývarem nebo vodou, zakápneme worcesterem a krátce dusíme. Podáváme s hranolky, kroketami, chlebem-dle chuti každého.

Poznámka od kuchařky

Recept je z mého sešitu, vystřižený z nějakého časopisu už léta. Dnes jsem se k němu konečně dostala.

Vynikající!!