
- reklama -
Suroviny
- 300 g vepřové kýty
- 300 g roštěnec
- 250 g tenkých párků
- 100 g hřibů nebo žampionů(já dala naložené hříbky s paprikou)
- 150 g cibule
- 50 g feferonek
- olej
- 40 g solamylu
- 2 vejce
- vývar nebo voda
- worchester
- kari koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého míchání na oleji. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, pak na kolečka nakrájené párky, hříbky a feferony. Zalejeme vývarem nebo vodou, zakápneme worcesterem a krátce dusíme. Podáváme s hranolky, kroketami, chlebem-dle chuti každého.
Poznámka od kuchařky
Recept je z mého sešitu, vystřižený z nějakého časopisu už léta. Dnes jsem se k němu konečně dostala.
Vynikající!!
Kuchařka: JanaDorazinova