
- reklama -
Suroviny
2,50 litru
- 3 kachní krky (mohou být kuřecí, husí, krůtí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- mražená mrkev s hráškem
- 1/2 slepičího masoxu (nemusí být)
- pepř
- sůl
- šafrán
- petrželka
- Strouhání:
- 1 vejce
- hrubá mouka (asi 3 hrsti), aby bylo těsto tuhé a dalo se strouhat
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krky si dáme vařit – válet ve vodě s nakrájenou cibulí a česnekem, až krky hodně změknou, přidáme zeleninu, slepičí masox a pepř, masox necháme ho rozpustit, pak polévku osolíme tak, jak máme rádi a necháme ještě na mírném teple vařit.
-
Uděláme si strouhání: Mouku, vejce sůl smíchat na dost tuhé těsto, které rovnou strouháme do vařící polévky a zavaříme.
-
Nakonec dáme štipec šafránu a petrželku – polévku vypneme.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem dělala z kachních krků, zcela jednoduchou a dobrou polévkou. Taťulda přijel unavený a řekl, že ho polévka postavila na nohy! Obrané maso z krků se může vložit do polévky, já jsem z něj udělala rizoto pro dva! Polévka je jednoduchá, proto jsem jí zařadila začínajícím kuchařinkám.
Kuchařka: Bibinka