Krčková polévka se strouháním

68
- reklama -

Suroviny
2,50 litru

3 kachní krky (mohou být kuřecí, husí, krůtí)
1 cibule
2 stroužky česneku
mražená mrkev s hráškem
1/2 slepičího masoxu (nemusí být)
pepř
sůl
šafrán
petrželka
Strouhání:
1 vejce
hrubá mouka (asi 3 hrsti), aby bylo těsto tuhé a dalo se strouhat
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krky si dáme vařit – válet ve vodě s nakrájenou cibulí a česnekem, až krky hodně změknou, přidáme zeleninu, slepičí masox a pepř, masox necháme ho rozpustit, pak polévku osolíme tak, jak máme rádi a necháme ještě na mírném teple vařit.

  2. Uděláme si strouhání: Mouku, vejce sůl smíchat na dost tuhé těsto, které rovnou strouháme do vařící polévky a zavaříme.

  3. Nakonec dáme štipec šafránu a petrželku – polévku vypneme.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem dělala z kachních krků, zcela jednoduchou a dobrou polévkou. Taťulda přijel unavený a řekl, že ho polévka postavila na nohy! Obrané maso z krků se může vložit do polévky, já jsem z něj udělala rizoto pro dva! Polévka je jednoduchá, proto jsem jí zařadila začínajícím kuchařinkám.