Královský řez

102
- reklama -

Suroviny
1 plech (28x35cm)

Světlé těsto:
3 vejce
3 lžíce špaldové mouky hladké
2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Kakaové těsto:
6 vajec
6 lžic špaldové mouky hladké
4 lžíce třtinového cukru (very dark)
1-2 lžíce bio kakaového prášku
višňová marmeláda na potření
400 ml rostlinné šlehačky
250 g měkkého tvarohu
100 g hořké čokolády (Vivani)

Postup přípravy receptu

  1. Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků.

  2. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové.

  3. Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.

  4. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády.

  5. Dezert necháme vychladit a podáváme.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…

Láska prochází žaludkem, zní to otřepaně, ale platí to! A kdy jindy se před svým milým ukázat, když ne na Valentýna, že?