
Suroviny
1 plech (28x35cm)
- Světlé těsto:
- 3 vejce
- 3 lžíce špaldové mouky hladké
- 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
- Kakaové těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic špaldové mouky hladké
- 4 lžíce třtinového cukru (very dark)
- 1-2 lžíce bio kakaového prášku
- višňová marmeláda na potření
- 400 ml rostlinné šlehačky
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g hořké čokolády (Vivani)
Postup přípravy receptu
-
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků.
-
Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové.
-
Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.
-
Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády.
-
Dezert necháme vychladit a podáváme.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Láska prochází žaludkem, zní to otřepaně, ale platí to! A kdy jindy se před svým milým ukázat, když ne na Valentýna, že?