
- reklama -
Suroviny
- 750 g hovězího zadního
- olej
- 2 cibule
- sůl
- červená paprika
- gulášové koření
- chilli
- majoránka
- petrželová nať
- 3 čerstvé papriky
- mouka hladká
- Na placky:
- nastrouhané brambory
- sůl
- vegeta
- majoránka
- pepř
- cibule
- česnek
- vejce
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme dozlatova cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso, až se zatáhne zasypeme červenou paprikou a gulášovým kořením, osolíme.
-
Chvíli podusíme , přidáme nakrájené papriky, majoránku, chilli , nasekanou čerstvou petrželovou nať.
-
Zalijeme vodou – stejné množství vody jako masa) a necháme dusit do změknutí. (tlakový hrnec cca 45 minut) .
-
Zaděláme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme ještě deset minut. Příloha bramborové placky, volské oko a čerstvá zelenina.
Poznámka od kuchařky
královský . .. ten název jsem si vymyslela, když jsem ještě tahala kačku na provázku. . .a už se doma ujalo 🙂
Kuchař: kedlubna