- reklama -
Suroviny
- 500 g žampionů
- 130-150 g sýru Krolewski 45%
- 2 šalotky
- 100 g smetany ke šlehání
- plátek másla
- lžíce hladké mouky
- cca hrnek masového vývaru
- mletý kmín
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotky najemno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přihodíme žampiony, sůl a kmín. Chvíli restujeme, až žampiony trochu zezlátnou a zaprášíme moukou. Podlijeme vývarem a dusíme 8-10 minut.
-
Přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a podle potřeby zředíme vývarem. Směs dochutíme muškátem, pepřem a solí. Necháme krátce probublat a podáváme s těstovinami, knedlíkem a klidně i s vařeným bramborem.
Kuchařka: mika59