
Suroviny
- 1000 g vinné klobásky
- 2 vejce
- 1 bílý jogurt
- 2 polévkové lžíce strouhaného uzeného sýra (nebo libovolného tvrdého sýra)
- petrželka
- pažitka
- rozmarýn
- 1 větší nahrubo nastrouhaná mrkev
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl
- pepř
- špetka červené sypké papriky nebo špetka kari koření
- můžeme zahustit i lžící strouhanky
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu zatočíme do tvaru „spirálek“ a pak je přichytíme špejlemi.
-
Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme.
-
Mezitim z vajec, jogurtu (nebo zakysané smetany), nastrouhaného uzeného sýra, nastrouhané mrkve a zázvoru, nasekané petrželky (nebo pažitky) uděláme hustší těstíčko, které vidličkou rozšleháme.
-
Do této směsi naložíme klobásové spirálky a necháme asi hodinu v chladu rozležet.
-
Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě. Pak poskládáme takto připravené spirálové klobásy na plech a dáme asi 10-15 minut grilovat v troubě do pěkné zlatavé barvy. Podáváme se štouchaným bramborem nebo s bramborovu kaší. Zdobíme petrželkou, pažitkou apod.
Poznámka od kuchařky
Nebo se dají spirálky klobásek dát na plech a pak ke konci pečení na ně navsrtvíme tuto směs a dopékáme dál. Zeleninu do těstíčka můžeme dát jakoukoliv. Přidala jsem sem do podobných své dvě varianty, jak je možné tuto klobásku upravit. Tato varianta nám moc chutnala.