Královské spirálky s chutnou barevnou kůrčičkou

62
- reklama -

Suroviny

1000 g vinné klobásky
2 vejce
1 bílý jogurt
2 polévkové lžíce strouhaného uzeného sýra (nebo libovolného tvrdého sýra)
petrželka
pažitka
rozmarýn
1 větší nahrubo nastrouhaná mrkev
1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
sůl
pepř
špetka červené sypké papriky nebo špetka kari koření
můžeme zahustit i lžící strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu zatočíme do tvaru „spirálek“ a pak je přichytíme špejlemi.


    Zobrazit celý recept

  2. Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme.

  3. Mezitim z vajec, jogurtu (nebo zakysané smetany), nastrouhaného uzeného sýra, nastrouhané mrkve a zázvoru, nasekané petrželky (nebo pažitky) uděláme hustší těstíčko, které vidličkou rozšleháme.

  4. Do této směsi naložíme klobásové spirálky a necháme asi hodinu v chladu rozležet.

  5. Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě. Pak poskládáme takto připravené spirálové klobásy na plech a dáme asi 10-15 minut grilovat v troubě do pěkné zlatavé barvy. Podáváme se štouchaným bramborem nebo s bramborovu kaší. Zdobíme petrželkou, pažitkou apod.

Poznámka od kuchařky

Nebo se dají spirálky klobásek dát na plech a pak ke konci pečení na ně navsrtvíme tuto směs a dopékáme dál. Zeleninu do těstíčka můžeme dát jakoukoliv. Přidala jsem sem do podobných své dvě varianty, jak je možné tuto klobásku upravit. Tato varianta nám moc chutnala.