Královské hermelínové topinky

129
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 hermelínu (celkem 180 g)
1 červené papriky (úzké)
1 vejce (velké)
3 lžičky Solamylu
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky koření Čubrica
1 lžička Tandoori masala (není nutné, ale je dobré 😉 )
asi 10 stonků nati z jarní cibulky
1 lžička hořčice (obyčejné)
sůl
pepř
strouhanka
olej
trochu mléka (dle chuti)
plátky staršího chleba

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud ještě nejsou vyzrálé, můžeme je i nastrouhat na struhadle, kde řeznou plochu potřeme olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme k nim na drobno nakrájenou papriku a cibulovou nať, drcený česnek a koření.

  3. Dobře promícháme a ke směsi vlijeme celé vajíčko, které jsme předtím vidličkou vyšlehali se Solamylem.

  4. Směs ochutnáme a podle potřeby dosolíme nebo dopepříme. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu mléka, když je naopak řídká, vsypeme trošku strouhanky.

  5. Sýrovou směs nanášíme lžičkou na chleba, který pak z pomazané strany obalíme ve strouhance (tu lehce přitiskneme a přebytečnou strouhankou sklepneme, aby se zbytečně nepřipalovala v oleji).

  6. Smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem, na středním plameni, dokud topinky nezezlátnou.

  7. Ze spodní strany, tedy z té nepomazané, je nakonec ještě potřeme česnekem a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Tip pro ty, kdož se upírů bojí: chleba můžeme z té strany, na kterou budeme nanášet sýrovou směs, nejprve potřít rozetřeným česnekem 😉