
Suroviny
3 porce
- Zadní králíčí stehna a hřbet
- špek
- sůl
- mletý zázvor
- pár snítek rozmarýnu
- hrst sušených hub
- trochu oleje
- dcl vody
- 1/2 paličky česneku
- 2 malé cibulky
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem.
-
V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran. Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby voda sahala), přidáme rozmačkaný česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby, které jsme si namočili ve vodě. Zapneme na II. a na 4 hodiny.
-
Asi 10 minut před koncem jsem maso vyndala na talíř a sosík zahustila asi dvěma lžícema polohrubé mouky, vrátila maso a nechala dovařit. Jako přílohu můžete dáti cokoliv – brambory, br. kašičku, br. knedlíček a nebo jako my dnes rýži.
Poznámka od kuchařky
Na zázvoru dělám maso už dlouho a to kterékoli, ať už hovězí kližku, vepřové plecko a nebo i kuřecí paličky no a dnes králíčka. Inspirovala jsem se VIP prostřeno, kde myslím paní Tomsová toto jídlo dělala a dle ní jsem přidala i houby, česnek a cibuli.